top of page
73270389_1265582460292338_2873150885561630720_o_edited.jpg

Nakayama Dojo Heers

Net dat beetje extra

Onze missie:

Als inclusieve club met een familiaal karakter proberen we jong en oud te late proeven van een traditionele krijgskunst. Door middel van een aangepast programma, op maat van de karateka, discipline en respect streven wij naar een optimale sportbeleving.


Werkwijze:

Een training begint en eindigt altijd met een ceremoniële meditatie en groet. Dit doen we om ons te ontspannen, te focussen en elkaar te bedanken om samen te trainen.

De training bestaat uit 5 delen:


Warm-up:

We hechten veel belang aan fysieke fitheid. Doormiddel van cardio en stretch oefeningen bereiden we het lichaam voor op de training.

Kihon:

Het aanleren en verfijnen van basis en gevorderde technieken.  Het perfectioneren van een slag, stand, een snellere trap het vraagt veel volharding van de karateka. Als club proberen we onze leden te begeleiden naar een juiste technische uitvoering.

Kumite:

Kumite of ‘gevecht’ is een essentieel onderdeel van karate. Nakyama sprak vaak van de perfecte techniek, "de killing blow". Hij bedoelde hiermee dat de karateka moest streven naar een perfecte techniek waarbij hij het gevecht met 1 slag kon beëindigen. In onze club leren we stapje per stapje hoe het gevecht aan te gaan. Eerst door op een veilige afstand de basis technieken te leren. Vervolgens op een kortere afstand een vast aantal technieken op commando uit te voeren. Om uiteindelijk te groeien naar een vorm met vrije aanval en verdediging.


Kata:

In het traditionele karate bestaan er 26 kata’s. Deze reeks van technieken stelt een gevecht tegen een onzichtbare tegenstander voor. Elke kata heeft een eigenheid en een bepaald technisch moeilijkheidsgraad. Stap voor stap leren we de technieken aan en stelselmatig bouwen we de snelheid totdat de karateka de vorm onder de knie heeft.


De cooldown

Na een zware training is het belangrijk om het lichaam te ontspannen! Met rek en strek werk zorgen we ervoor dat we ons na de training weer kiplekker voelen.  

Meer informatie
Werkwijze: Over ons
bottom of page